Eközben Afrikában…

(Kátya most épp Afrikába megy)

Utolsó szafari Dél-Afrikában

18 Comments


Kedves Olvasóim nyilván észrevették már, hogy egy ideje megtört a lendületem blogírás ügyében. Erre számos okom van/volt, többek közt például az internet szolgáltatás katasztrofális színvonala. Az elmúlt időkben többször tűnt el a net napokra, hogy aztán 2-3 órára térjen csak vissza. Persze ne legyünk ezen meglepve, ha a légkábeleken a majmok sétálnak. Mindenesetre most épp van net, így kihasználom az alkalmat, hogy elköszönjek Tőletek. Nagy valószínűséggel ennek a blognak itt és most vége lesz. Ehhez persze nem csak a pocsék net kellett, sokkal inkább az elhatározás, hogy a minimum két évre tervezett afrikai tartózkodásunkat alaposan megkurtítsuk. Mikor készültünk ide költözni, tele voltunk szép ígéretekkel Béla munkáját és az én lehetőségeimet illetően, amiből pont semmi se valósult meg. A labor, ahova őt felvették, gyakorlatilag csak a profok fejében létezett, nem létező eszközökkel meg ugye nem nagyon lehet eredményeket kreálni. A dél-afrikaiak munkamorálját (avagy inkább annak teljes hiányát) meg nehéz nekünk megszokni. Szintén nem javított a helyzeten, hogy realizáltuk hamar, az én esélyeim a munkavállalásra nullához konvergálnak, de még önkéntesnek se kellek nagyok, hiába a szaktudásom, inkább foglalkoztatnak olyan gazdag turistákat, akik heti ezer dollárokat képesek kicsengetni a kalandért. Így nekem maradt a háztartás, Bélának sok-sok küzdelem és idegeskedés, hogy legalább valamilyen színvonalon dolgozhasson- nem, nem így képzeltük.

Másrészt ez az ország elképesztően gyönyörű, és csodálatos helyeken jártunk, ahova másképp nem lett volna esélyünk (időnk, pénzünk) eljutni, ha nem élünk itt egy darabig. Nem bánom egy percig se, hogy ideköltöztünk, de most eljött az idő, hogy véget vessünk a kalandnak. Nyárra már hárman leszünk, és nem kellett sokat gondolkodnunk rajta, hol kéne születnie a bébinknek. Így én jövő héten egy jó időre elköszönök Afrikától, és hamarosan Béla is követ majd. Aztán majd egyszer biztos visszatérünk, hogy megmutassuk az utódunknak, milyen tájakon cipeltem végig, míg engem használt inkubátornak.

Búcsúzóul itt van sok-sok kép az én (egy időre) utolsó szafarimról. Köszi, hogy olvastatok! IMG_2459 IMG_2158 IMG_2163 IMG_2173 IMG_2204 IMG_2228 IMG_2231 IMG_2278 IMG_2287 IMG_2295 IMG_2338 IMG_2375 IMG_2385 IMG_2417 IMG_2427 IMG_2580 IMG_2491 IMG_2503 IMG_2558

18 thoughts on “Utolsó szafari Dél-Afrikában

 1. Azért sok szépre is vissza tudtok emlékezni, a negatívumok meg hamarosan már csak jó sztorik lesznek, pl. amikor a mosdót szerelték a jóemberek 🙂

  Innentől kezdve meg másféle kalandok várnak, pl. fordított kultúrsokk és az új szerep, amiben szerintem nagyon jól fogod magadat érezni.

  Nagyon kellemes, sima utat neked hazafelé! Aztán jelentkezz ám!

  Puszi!!

 2. Jo lesz 🙂 a lenyeget, amit csak lehetett Del-Afrikatol, mar ugyis megkaptatok. Most jon az a resz, amikor dobbenten hallgatod az utcan, hogy milyen sokan beszelnek magyarul, es elveszik toled a konyvet a Freiben, mert meg nem fizetted ki … 🙂
  A piros kukac a csuuuucs! 🙂 ugy ertem persze hogy a gnu szebb es a zsiraf aranyosabb, de ilyet meg nem lattunk 🙂 A Bela meg hihetetlen kemeny ember, hogy meg meri fogni azt a dogot 🙂

  • Komolyan elveszik a könyvet a Freiben??? Na ne mááááááááár!!!! Hát lesznek problémáim otthon:D Még jó, h nem egyszerre megyünk haza Bélával, így lesz időm leszokni róla, h mindenkit hangosan fikázzak magyarul.:D
   Cuki a vörös ezerlábúak, ugye?:)

   • Nekem ez volt az elso honi drama tavaly. A Mammutban epp hatradoltem olvasni, narancsos KV on, amikor mogem settenkedett egy bacsi es a fulembe suttogta, hogy szeretne latni a konyv blokkjat. Heves csodalkozasomra megkert, hogy majd kifele menet olvassam el azt a csinos kis tablat a KVzo bejaratanal, hogy csak megvasarolt konyveket lehet bevinni.
    Utana mar csak az Arkadba jartam, ami el van rontva, es sotet lett, de beultem a legbelso asztalhoz, ahol nem lehet mogem settenkedni.

 3. Köszi a remek írásokat és fotókat, nagyon tetszettek – egy kicsit megismertük Dél-Afrikát. Sok sikert és boldogságot itthon!

 4. Gratulálok a babához és sok boldogságot itthon nektek! Köszi a blogot!:)

 5. Summa summarum, azért soha rosszabb kalandokat. Szerintem ez így nem ér, mert a valódi negatívumokat eltitkoltad. Töltöttél volna csak három hetet egy szakmai gyakorlaton a Nagy Tesó legnagyobb városában és annak környékén a hetvenes években, menten más lenne a gyerek fekvése. Upszi! A gyerekkel nem akarok viccelődni. Sok boldogságot, és további izgi kalandokat.

  • Az előző, svéd blogomban annyit panaszkodtam (főként az időjárásra), hogy itt Afrikában tudatosan próbáltam főleg a pozitívumokra koncentrálni. Azért a sorok között ott van a szabadságunk részleges hiánya, hogy lehetetlen lett volna nekem munkát találni, és az egész országot átható rasszizmus is. Lehetne épp élni Afrikában, mert nagyon-nagyon sok előnye van, de azért hátránya is, és nem tudom elképzelni, hogy a gyerkőcünk ne szaladgálhasson majd szabadon, amerre csak akar.
   Egyébként köszönjük szépen, minden jót Neked is!:)

 6. Gratulálok a babához! Eddig szerintem még sosem kommenteltem, de Svédia óta olvasód vagyok. Én már sokat gondolkoztam rajta, hogy jaj vajon mikor lesz itt bébi? (Tudom, hogy ez egy hülye emberi szokás, hogy mindenki ezt sürgeti, meg kérdezgeti, de akkor csak jól éreztem, hogy mi készül :D)
  Gyönyörű helyeken jártatok, már csak ezért megérte, de tényleg belátható, hogy egyrészt mennyire más ott az élet, másrészt hogy nyilván te is szeretnél elismerést a munkában, kiteljesedést, és ez ott nem tudott megvalósulni.

  • Kedves Kata, köszönöm, hogy ilyen régóta olvasóm voltál!:)
   Tényleg csodaszép helyeket jártunk be, ez így, ahogy alakult végül, egy 1 éves kalandnak szerintem pont tökéletes volt.

 7. Gratulalok a csaladboviteshez Katya!Sok sikert odahaza! Bar azt sajnalom, h. igy nem jon ossze, h. talalkozzunk odalenn (ahogy mi emlegetjuk), vegul jovo heten koltozunk!!! lehet atveszem Toled a stafetat? 😉
  udv, G?

  • Köszi a gratulációt!!!!:) Sok sikert a költözéshez Nektek, kívánom, h találjátok meg a számításotokat!!
   Ha írsz blogot, mindenképp értesíts róla, de amúgy is írhatsz majd, hogy hogy tetszik!

   üdv!!!

 8. Kedves Kátya!
  Most döbbentem csak rá, hogy ha már egy éve mentetek ki Afrikába, akkor milyen régen volt már a svéd kaland is, pedig azt is majdnem az elejétől követtem (persze a kimaradt részeket rögtön visszaolvastam, bepótoltam, de ezzel szerintem mindenki így van, amikor rátalál egy élvezetes, neki tetsző új blogra). Apránként az évek során rendszeres olvasóddá váltam és nagyon sajnálom, hogy így alakult, de a lényeg, hogy továbbra is ilyen sok kalanddal teli, ugyanakkor nyugodt, békés életetek legyen 🙂
  Egy dolgot viszont szeretnék kérni és ezt szerintem sokunk nevében mondhatom: ne hagyd abba az írást! Ha ritkábban is, de azért jelentkezz egy új blogon. Nem szeretném, ha nyom nélkül tűnne el az Eközben Afrikában a böngészőm könyvjelzősávjából… 🙂
  További sikeres éveket, boldog anyaságot kívánok 🙂
  Üdvözlettel,
  Ádám

  • Kedves Ádám!

   Nagyon-nagyon örültem a soraidnak, őszintén köszönöm őket! Két dolog miatt szeretek írni, az egyik, hogy emlékeket gyártok önmagam számára, megörökítek vele egy-egy fontos pillanatot, történést. A másik, hogy ezt meg is oszthatom Veletek. Bár a blogolás alapvetően egyoldalú műfaj, ahol az olvasók nagyon ritkán lépnek elő az anonimitásból, épp ezért az ilyen alkalmak, mint a te üzeneted is most igen szívet melengetőek!:)
   Köszönöm, hogy olvastál, és szinte biztos vagyok benne, hogy nemsokára kreálok valami újabb blogot, amit remélhetőleg hasonlóan élvezetesnek találsz majd! Addig is, minden jót!
   Kátya

 9. Pingback: Meg nem valósult ígéretek - StartHírek.hu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s